چگونه انسان می‌تواند محبوب خداوند واقع شود؟
دوستی با خداوند، به دو صورت متصور است. 1. دوستی بندگان با خداوند و محبوب بودن خداوند؛ 2. دوستی خدا با بندگان و محبوب او واقع شدن. و آنچه مورد سؤال قرار گرفته است، همان صورت دوم است. البته همه موجودات جهان هستی از این نظر که مخلوق و اثر آن ذات اقدس می‌باشند، محبوب او خواهند بود. لکن مراد از حبّی که در آیات و روایات مطرح گردیده است، معنای خاصی است که همان: کنار رفتن حجاب‌ها و صفای باطن بنده و مورد عنایت و لطف آن ذات اقدس قرار گرفتن است. در آیات و روایات گاه با عناوین و معیارهای کلی راه‌های محبوب خدا شدن مواجهیم مانند اطاعت و پیروی از رسول گرامی اسلام(ص) و یا دوست داشتن خداوند متعال و یا عمل به واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات، و گاه موارد جزئی و مصادیق را از متون اسلامی می‌توانیم استفاده نماییم. به سخن دیگر؛ ایمان به خدا و روز قیامت و تصدیق انبیا(ع) و نبوت نبی اکرم(ص) و پذیرش ولایت دوازده امام معصوم(‏ع) و اجتناب از کفر و شرک و نفاق و علم و دانش در جانب عقیده؛ و عمل کامل به دین اسلام و عدم تبعیض در عمل به احکام دین، و تبعیت محض و بدون چون و چرا از خدا و رسول(ص) و ائمه(‏ع) و عدم فساد و طغیان و تعدی به دین و خلق خدا و دوستی خدا و پیامبر(ص) در جانب عمل؛ و آراستن نفس و باطن به حالات و ملکات پسندیده و حذف صفات و ویژگی‌های ناپسند ظاهری در جانب اخلاق؛ سبب محبوبیت و تقرب و کسب منزلت در بارگاه ربوبی و نبوی(ص) و علوی(ع) گشته و این به معنای رسیدن انسان به کمال و هدفی است که برای آن آفریده شده است، که همان «قرب عندالله» می‌باشد.
عنوان سوال:

چگونه انسان می‌تواند محبوب خداوند واقع شود؟


پاسخ:

دوستی با خداوند، به دو صورت متصور است. 1. دوستی بندگان با خداوند و محبوب بودن خداوند؛ 2. دوستی خدا با بندگان و محبوب او واقع شدن. و آنچه مورد سؤال قرار گرفته است، همان صورت دوم است. البته همه موجودات جهان هستی از این نظر که مخلوق و اثر آن ذات اقدس می‌باشند، محبوب او خواهند بود. لکن مراد از حبّی که در آیات و روایات مطرح گردیده است، معنای خاصی است که همان: کنار رفتن حجاب‌ها و صفای باطن بنده و مورد عنایت و لطف آن ذات اقدس قرار گرفتن است.
در آیات و روایات گاه با عناوین و معیارهای کلی راه‌های محبوب خدا شدن مواجهیم مانند اطاعت و پیروی از رسول گرامی اسلام(ص) و یا دوست داشتن خداوند متعال و یا عمل به واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات، و گاه موارد جزئی و مصادیق را از متون اسلامی می‌توانیم استفاده نماییم.
به سخن دیگر؛ ایمان به خدا و روز قیامت و تصدیق انبیا(ع) و نبوت نبی اکرم(ص) و پذیرش ولایت دوازده امام معصوم(‏ع) و اجتناب از کفر و شرک و نفاق و علم و دانش در جانب عقیده؛ و عمل کامل به دین اسلام و عدم تبعیض در عمل به احکام دین، و تبعیت محض و بدون چون و چرا از خدا و رسول(ص) و ائمه(‏ع) و عدم فساد و طغیان و تعدی به دین و خلق خدا و دوستی خدا و پیامبر(ص) در جانب عمل؛ و آراستن نفس و باطن به حالات و ملکات پسندیده و حذف صفات و ویژگی‌های ناپسند ظاهری در جانب اخلاق؛ سبب محبوبیت و تقرب و کسب منزلت در بارگاه ربوبی و نبوی(ص) و علوی(ع) گشته و این به معنای رسیدن انسان به کمال و هدفی است که برای آن آفریده شده است، که همان «قرب عندالله» می‌باشد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین