اولاً؛ وظیفه اصلی انبیا و پیامبران الاهی، ترویج اخلاق و تعلیم و تربیت انسانها برای کسب اخلاق بوده است. دست‌یابی به اخلاق نیکو و راهکارهای رسیدن به آن جز از طریق وحی ممکن نیست از این رو وظیفه پیامبران به ارمغان آوردن چیزی بوده که دیگران از کشف و بدست آوردن آن عاجز بوده‌اند ولی اکتشافات علمی و دسترسی به آنها برای هر فردی که تلاش و کوشش نماید ممکن است. ثانیاً؛ اگر تمام اختراعات به دست انبیا صورت می‌گرفت و مردم بدون تلاش علمی همه صنایع را در اختیار داشتند در آن صورت افراد آن جامعه به دنبال علم و صنعت نمی‌رفتند و حرکت و پیشرفت در جامعه به رکود و سکون تبدیل می­شد. ثالثاً؛ برخی از انبیا نیز به تناسب نیاز مردم زمان خود و وسعت و ظرفیت فکری آنها اختراعاتی داشته اند که می‌توان به سد سازی و روش ساخت بتون غیر قابل نفوذ با ابزار آن زمان از سوی ذوالقرنین و زره سازی از سوی حضرت داود و زنبیل بافی از سوی حضرت سلیمان و خیاطی از سوی حضرت ادریس اشاره کرد. رابعاً؛ اعطای علم باید به مقدار ظرفیت و توانایی هر فرد باشد و مردمان آن زمان ظرفیت وجودی و فکری بالایی جهت پذیرش علوم بیشتر را نداشته‌اند بر خلاف مردم امروزی و عصر ظهور امام زمان (عج) که وسعت فکری مردم بالا رفته و بالاتر هم می‌رود که امام زمان بسیاری از علوم را در عصر ظهور در اختیار مردم قرار می‌دهد.
با سلام؛ چرا پیامبران با وجود اینکه به همه علوم دسترسی داشتند آنها را تحت اختیار انسان قرار ندادند؟
اولاً؛ وظیفه اصلی انبیا و پیامبران الاهی، ترویج اخلاق و تعلیم و تربیت انسانها برای کسب اخلاق بوده است. دستیابی به اخلاق نیکو و راهکارهای رسیدن به آن جز از طریق وحی ممکن نیست از این رو وظیفه پیامبران به ارمغان آوردن چیزی بوده که دیگران از کشف و بدست آوردن آن عاجز بودهاند ولی اکتشافات علمی و دسترسی به آنها برای هر فردی که تلاش و کوشش نماید ممکن است.
ثانیاً؛ اگر تمام اختراعات به دست انبیا صورت میگرفت و مردم بدون تلاش علمی همه صنایع را در اختیار داشتند در آن صورت افراد آن جامعه به دنبال علم و صنعت نمیرفتند و حرکت و پیشرفت در جامعه به رکود و سکون تبدیل میشد.
ثالثاً؛ برخی از انبیا نیز به تناسب نیاز مردم زمان خود و وسعت و ظرفیت فکری آنها اختراعاتی داشته اند که میتوان به سد سازی و روش ساخت بتون غیر قابل نفوذ با ابزار آن زمان از سوی ذوالقرنین و زره سازی از سوی حضرت داود و زنبیل بافی از سوی حضرت سلیمان و خیاطی از سوی حضرت ادریس اشاره کرد.
رابعاً؛ اعطای علم باید به مقدار ظرفیت و توانایی هر فرد باشد و مردمان آن زمان ظرفیت وجودی و فکری بالایی جهت پذیرش علوم بیشتر را نداشتهاند بر خلاف مردم امروزی و عصر ظهور امام زمان (عج) که وسعت فکری مردم بالا رفته و بالاتر هم میرود که امام زمان بسیاری از علوم را در عصر ظهور در اختیار مردم قرار میدهد.
- [سایر] با توجه به اینکه پیامبران و امامان(ع) عقل کامل بودند، آیا از استدلالهای فلسفی و منطق استفاده میبردند؟
- [سایر] حدیث لوح فاطمه(سلام الله علیها)که جابر آن را دید،با ترجمه در اختیار من قرار دهید؟
- [سایر] اینکه در این زمان برای ما پیامبری فرستاده نشده است، آیا تکلیف ما به اندازه کسانی است که پیامبران خدا را دیدهاند؟
- [سایر] آیا درست است انسان از خدا بخواهد برای او نشانهای قرار دهد؟ مثلاً برای اینکه شخص مطمئن شود راه را درست میرود، از خدا این تقاضا را داشته باشد که خدا نشانهای برای او قرار دهد؟
- [سایر] با توجه به اینکه داشتن اختیار از خصوصیات روح انسانی است، وجود اختیار پس از مرگ هم امری معقول به نظر میرسد. در این باره توضیح بفرمایید.
- [سایر] آیا طینت سجینی و علیینی با اختیار منافات ندارد؟ آیا اینکه در برخی، زمینه شقاوت قویتر است و بالعکس، با اختیار منافات ندارد؟
- [سایر] میکویندحضرت زینب(س)بعدازاسارت ازیزیدیان خواست باردیکربه کربلابیایدزمانی که به قتلکاه امدندبه دنبال بدن امام کشتندامابه سختی بیداکردندمکرحضرت زینب شاهدواقعه نبودندجه طورحتی مکان راتشخیص ندادند؟
- [سایر] آیا انسان عارف همه علوم را درک می کند؟
- [سایر] چرا در پایان خطبهی فدکیه، حضرت زهرا(س) گفتار خود را اختصاصاً خطاب به انصار ایراد میفرمایند؟ و اینکه میفرمایند (برگزیدگانی هستید که برای ما اهل بیت اختیار گشتهاید ) مگر مهاجرین گوش به فرمان اهل بیت نبودهاند؟
- [سایر] سلام؛ بنیانگذار علوم قرآنی در جهان چه کسی است؟
- [آیت الله سیستانی] در سپردهگذاری در مواردی که گذشت میان سپرده ثابت که مدتدار است و بانک ملزم نیست آن را دائماً در اختیار سپردهگذار قرار دهد و حساب جاری که بانک ملزم است آن را در اختیار سپردهگذار قرار دهد تفاوتی نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان بدون صیغه خواندن بخواهد برای انجام عملی اجیر شود همین که به عنوان اجاره مشغول آن عمل شود یا خود را در اختیار موجر قرار دهد اجاره صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان از روی اختیار به نذر خود عمل نکند باید کفاره بدهد
- [آیت الله خوئی] اگر انسان از روی اختیار به نذر خود عمل نکند، باید کفاره بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بی اختیار منی از انسان بیرون اید روزه اش باطل نیست
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بی اختیار منی از انسان بیرون آید؛ روزه اش باطل نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان از روی اختیار به نذر خود عمل نکند؛ باید کفاره بدهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان از روی اختیار به نذر خود عمل نکند ، باید کفاره بدهد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان بداند که بواسطه مضمضه بی اختیار یا از روی فراموشی آب وارد گلویش می شود، نباید مضمضه کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] جایی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا بدنیا آمده ووطن پدر ومادرش باشد یاخودش آنجا را برایزندگی اختیار کرده باشد.