برخی از علل آن به شرح زیر است: 1. برای اینکه ثابت کنند پیامبر اکرماین آیات را از پیش خود میگوید; به تعبیر دیگر، با این کار قصد داشتند معجزه بودن قرآن کریم را زیر سؤال ببرند و مخالفت سرسختانة خود را با آن حضرت نشان دهند و بگویند تو پیامبر نیستی، تا به این وسیله جلو حرکت انقلاب الهی پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) را بگیرند و نگذارند کسی به او ایمان آورد. 2. برای این که با این کار، اعتماد و اعتقاد به معارف موجود در قرآن را متزلزل نمایند. 3.برای آن که تقدّس قرآن را بشکنند. 4. برای آن که بگویند بشر نمیتواند گیرندة وحی الهی باشد و فرشتگان باید پیام الهی را به بشر برسانند; استدلالشان این است که اگر بشر، گیرندة پیام الهی باشد، هرگز تغییر نمیکرد، در حالی که (به گمان مشرکان) تغییر کرده است. 5. برای این که حجیت قرآن را از بین ببرند. و... و این در حالی است که قرآن کریم، معجزة الهی است و از دست خوش هر گونه تغییر و تحریفی محفوظ است و از دست بشر خارج میباشد: "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُو لَحََفِظُون;(حجر،9) ما قرآن را نازل کردیم، و ما به طور قطع نگهدار آنیم!" بیشک، اگر قرآن کریم در طول تاریخ دست خوش تغییر شود، این وعدة الهی تخلفپذیر خواهد بود، در صورتی که: "...إِنَّ اللَّهَ لاَ یُخْلِفُ الْمِیعَاد;(رعد،31) خداوند هرگز از وعدههایی که میدهد، تخلف نمیورزد." افزون بر آن قرآن، آن قدر مستحکم است که امکان نفوذ و تغییر در آن راه ندارد: "وإِنَّهُو لَکِتََبٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیهِ الْبََطِلُ مِن بَیْنِ یَدَیْهِ وَ لاَ مِنْ خَلْفِهِی تَنزِیلٌ مِّنْ حَکِیمٍ حَمِید;(فصلتو42) و به راستی که آن کتابی شکستناپذیر است که هیچگونه باطلی نه از پیش رو و نه از پشت سر به سویش نمیآید، [چرا که] از سوی خداوند حکیم و شایستة ستایش، نازل شده است." و...(ر.ک: البیان فی تفسیر القرآن، آیت الله خوئی; ص 34 43، موسسة الاعلمی للمطبوعات / علوم قرآنی، آیت الله معرفت، ص 450 453، مؤسسة فرهنگی انتشاراتی "التمهید" / درس نامه علوم قرآنی، حسین آراسته، ص 206 209، مؤسسه بوستان کتاب، قم.) eporsesh.com
برخی از علل آن به شرح زیر است:
1. برای اینکه ثابت کنند پیامبر اکرماین آیات را از پیش خود میگوید; به تعبیر دیگر، با این کار قصد داشتند معجزه بودن قرآن کریم را زیر سؤال ببرند و مخالفت سرسختانة خود را با آن حضرت نشان دهند و بگویند تو پیامبر نیستی، تا به این وسیله جلو حرکت انقلاب الهی پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) را بگیرند و نگذارند کسی به او ایمان آورد.
2. برای این که با این کار، اعتماد و اعتقاد به معارف موجود در قرآن را متزلزل نمایند.
3.برای آن که تقدّس قرآن را بشکنند.
4. برای آن که بگویند بشر نمیتواند گیرندة وحی الهی باشد و فرشتگان باید پیام الهی را به بشر برسانند; استدلالشان این است که اگر بشر، گیرندة پیام الهی باشد، هرگز تغییر نمیکرد، در حالی که (به گمان مشرکان) تغییر کرده است.
5. برای این که حجیت قرآن را از بین ببرند. و...
و این در حالی است که قرآن کریم، معجزة الهی است و از دست خوش هر گونه تغییر و تحریفی محفوظ است و از دست بشر خارج میباشد: "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُو لَحََفِظُون;(حجر،9) ما قرآن را نازل کردیم، و ما به طور قطع نگهدار آنیم!" بیشک، اگر قرآن کریم در طول تاریخ دست خوش تغییر شود، این وعدة الهی تخلفپذیر خواهد بود، در صورتی که: "...إِنَّ اللَّهَ لاَ یُخْلِفُ الْمِیعَاد;(رعد،31) خداوند هرگز از وعدههایی که میدهد، تخلف نمیورزد." افزون بر آن قرآن، آن قدر مستحکم است که امکان نفوذ و تغییر در آن راه ندارد: "وإِنَّهُو لَکِتََبٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیهِ الْبََطِلُ مِن بَیْنِ یَدَیْهِ وَ لاَ مِنْ خَلْفِهِی تَنزِیلٌ مِّنْ حَکِیمٍ حَمِید;(فصلتو42) و به راستی که آن کتابی شکستناپذیر است که هیچگونه باطلی نه از پیش رو و نه از پشت سر به سویش نمیآید، [چرا که] از سوی خداوند حکیم و شایستة ستایش، نازل شده است." و...(ر.ک: البیان فی تفسیر القرآن، آیت الله خوئی; ص 34 43، موسسة الاعلمی للمطبوعات / علوم قرآنی، آیت الله معرفت، ص 450 453، مؤسسة فرهنگی انتشاراتی "التمهید" / درس نامه علوم قرآنی، حسین آراسته، ص 206 209، مؤسسه بوستان کتاب، قم.)
eporsesh.com
- [سایر] در زمان نزول آیات قرآن کریم، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، چه حال و سخنی در همان لحظه داشتند؟
- [سایر] چرا مشرکان، قرآن کریم را تکذیب میکنند؟
- [سایر] آیا تمام آیات قرآن دارای شأن نزول است یا نه؟ و جایگاه شأن نزول در فهم قرآن کریم به چه میزان است؟
- [سایر] سلام، آیا نزول مکرر برای بعضی یا کل آیات قرآن می باشد؟ آیا امکان دارد برای یک آیه چند شأن نزول باشد؟ لطفا با ذکر آیه.
- [سایر] آیا برای نزول قرآن بر قلب پیامبر اسلام(ص)، فرشتگانی آیات و سورهها را بدرقه و همراهی میکردند؟
- [سایر] با توجه به اینکه آیات قرآن مربوط به جو حاکم میان اعراب و زمان نزول آیات است... در مورد انطباق آن با جامعه مدرن امروز توضیح دهید؟
- [سایر] سلام لطفا" شان نزول و تفسیر آیات 34سوره نساء و 282 سوره بقره را بیان نمیایید متشکرم
- [سایر] تفاوت شأن نزول، فضای نزول و جوّ نزول قرآن چیست؟
- [سایر] آیا در قرآن کریم، آیه و یا آیههایی هست که هنوز تفسیر و یا تأویلش معلوم نشده باشد؟
- [سایر] نزول آیات در مناسبتهای مختلف چگونه بوده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] عنبر ماده خوش بویی که از دریا می گیرند، هرگاه به وسیله غواصی بیرون آورند خمس دارد و اگر از روی آب، یا کنار دریا به دست آورند باز هم بنابر احتیاط واجب باید خمسش را بدهند.
- [آیت الله مظاهری] غسل جبیرهای را باید ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
- [آیت الله سبحانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی باید آن را ترتیبی بجا آورند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر از چیزهائی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکیاتّفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد وزلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها، یک نماز آیات بخواند؛ مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر از چیزهائی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد؛ انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند؛ مثلا اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود؛ باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد، و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله بروجردی] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتّفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله بهجت] اگر از چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیشتر از یکی اتفاق بیفتد، انسان باید برای هر یک از آنها یک نماز آیات بخواند، مثلاً اگر خورشید بگیرد و زلزله هم بشود، باید دو نماز آیات بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بین نماز یومیه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است یا نماز آیات فوری بر عهده اوست، چنانچه وقت نماز یومیه تنگ باشد، باید آن را تمام کند، بعد نماز آیات را بخواند؛ و الّا باید آن را بشکند و اول نماز آیات، بعد نماز یومیه را به جا آورد.