آیا قرآن به رجعت کسانی به این دنیا اشاره نموده است ؟
در قرآن به رجعت به معنای رجوع کسی به این دنیا در موارد زیادی اشاره شده است . اینک به برخی از نمونه های آن اشاره می کنیم : 1- خداوند متعال می فرماید:الم تر الی الذین خرجوا من دیارهم و هم الوفا حذر الموت فقال لهم الله موتوا ثم احیاهم(1) ؛((آیا ندیدید کسانی را که از ترس مرگ از دیار خود بیرون رفتند که هزاران تن بودند ، خداوند فرمود: بمیرید ، همه مردند ، سپس آنان را زنده کرد.)) آیه اشاره به زنده شدن هفتاد هزار خانوار دارد که بر اثر طاعون از دنیا رفته بودند. (2) 2- خداوند می فرماید:فقلنا اضربوه ببعضها کذلک یحیی الله الموتی و یریکم آیاته لعلکم تعقلون(3) ؛((پس دستور دادیم که پاره ای از اعضای آن گاو را بر بدن کشته بزنید تا ببینید که خداوند این گونه مردگان را زنده خواهد نمود و قدرت کامل خویش را آشکار خواهد ساخت شاید شما به خرد درآیید)). آیه مربوط به کشته بنی اسرائیل است که به قدرت خداوند زنده شد. (4) 3- خداوند می فرماید:و اذ قلتم یا موسی لن نؤ من لک حتی نری الله جهرة فاخذتکم الصاعقه و انتم تنظرون * ثم بعثناکم من بعد موتکم لعلکم تشکرون(5) ؛((و به بیاد آرید وقتی را که گفتید: ای موسی ما به تو ایمان نمی آوریم مگر آنکه خدا را آشکارا ببینیم پس صاعقه سوزان بر شما فرود آمد و آن را به چشم خود مشاهده کردید. سپس شما را بعد از مرگ برانگیختیم باشد که خدا را شکر گزارید)). آیه مربوط به برخی از قوم حضرت موسی علیه السلام است که تقاضای رویت خدا را به چشم را کردند که این خواسته سبب نزول عذاب و مرگ آنان شد ولی خداوند بار دیگر آنها را زنده کرد. (6) 4- و نیز می فرماید:او کالذی مر علی قریة و هی خاویة علی عروش ها قال انی یحیی هذه الله بعد موتها فاماته الله مائة عام ثم بعثه(7) ؛((یا به مانند آن کسی که به دهکده ای گذر کرد که خراب و ویران شده بود ، گفت : به حیرتم که خداوند چگونه این مردگان را دوباره زنده خواهد کرد. پس ‌ خداوند او را صد سال میراند و سپس زنده اش کرد)). آیه مربوط به یکی از انبیای الهی است که پس از صد سال دوباره زنده شد. (8) 5- خداوند از حضرت عیسی حکایت کرده که فرمود::و احیی الموتی باذن الله(9) ؛((من مرده را به اذن خدا زنده می کنم)). طبری می گوید:((حضرت عیسی علیه السلام مردگان را به دعایش زنده می کرد)). (10) مطابق روایات نبوی که هر آنچه در امت های پیشین اتفاق افتاده در این امت نیز واقع خواهد شد مساءله رجوع به دنیا بعد از مرگ در این امت نیز امری واقع شدنی است . پی نوشتها: 1- سوره بقره ، آیه 243. 2- درالمنثور ، ج 1 ، ص 311؛ جامع البیان ، ج 2 ، ص 797. 3- سوره بقره ، آیه 73. 4- درالمنثور ، ج 1 ، ص 79؛ جامع البیان ، ج 1 ، ص 509. 5- سوره بقره ، آیات 55 و 56. 6- درالمنثور ، ج 1 ، ص 70؛ کشاف ، ج 1 ، ص 27. 7- سوره بقره ، آیه 259. 8- کشاف ، ج 1 ، ص 295؛ درالمنثور ، ج 1 ، ص 331؛ جامع البیان ، ج 3 ، ص 40. 9- سوره آل عمران ، آیه 49. 10- جامع البیان ، ج 3 ، ص 375. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

آیا قرآن به رجعت کسانی به این دنیا اشاره نموده است ؟


پاسخ:

در قرآن به رجعت به معنای رجوع کسی به این دنیا در موارد زیادی اشاره شده است . اینک به برخی از نمونه های آن اشاره می کنیم :
1- خداوند متعال می فرماید:الم تر الی الذین خرجوا من دیارهم و هم الوفا حذر الموت فقال لهم الله موتوا ثم احیاهم(1) ؛((آیا ندیدید کسانی را که از ترس مرگ از دیار خود بیرون رفتند که هزاران تن بودند ، خداوند فرمود: بمیرید ، همه مردند ، سپس آنان را زنده کرد.))
آیه اشاره به زنده شدن هفتاد هزار خانوار دارد که بر اثر طاعون از دنیا رفته بودند. (2)
2- خداوند می فرماید:فقلنا اضربوه ببعضها کذلک یحیی الله الموتی و یریکم آیاته لعلکم تعقلون(3) ؛((پس دستور دادیم که پاره ای از اعضای آن گاو را بر بدن کشته بزنید تا ببینید که خداوند این گونه مردگان را زنده خواهد نمود و قدرت کامل خویش را آشکار خواهد ساخت شاید شما به خرد درآیید)).
آیه مربوط به کشته بنی اسرائیل است که به قدرت خداوند زنده شد. (4)
3- خداوند می فرماید:و اذ قلتم یا موسی لن نؤ من لک حتی نری الله جهرة فاخذتکم الصاعقه و انتم تنظرون * ثم بعثناکم من بعد موتکم لعلکم تشکرون(5) ؛((و به بیاد آرید وقتی را که گفتید: ای موسی ما به تو ایمان نمی آوریم مگر آنکه خدا را آشکارا ببینیم پس صاعقه سوزان بر شما فرود آمد و آن را به چشم خود مشاهده کردید. سپس شما را بعد از مرگ برانگیختیم باشد که خدا را شکر گزارید)).
آیه مربوط به برخی از قوم حضرت موسی علیه السلام است که تقاضای رویت خدا را به چشم را کردند که این خواسته سبب نزول عذاب و مرگ آنان شد ولی خداوند بار دیگر آنها را زنده کرد. (6)
4- و نیز می فرماید:او کالذی مر علی قریة و هی خاویة علی عروش ها قال انی یحیی هذه الله بعد موتها فاماته الله مائة عام ثم بعثه(7) ؛((یا به مانند آن کسی که به دهکده ای گذر کرد که خراب و ویران شده بود ، گفت : به حیرتم که خداوند چگونه این مردگان را دوباره زنده خواهد کرد. پس ‌ خداوند او را صد سال میراند و سپس زنده اش کرد)).
آیه مربوط به یکی از انبیای الهی است که پس از صد سال دوباره زنده شد. (8)
5- خداوند از حضرت عیسی حکایت کرده که فرمود::و احیی الموتی باذن الله(9) ؛((من مرده را به اذن خدا زنده می کنم)).
طبری می گوید:((حضرت عیسی علیه السلام مردگان را به دعایش زنده می کرد)). (10) مطابق روایات نبوی که هر آنچه در امت های پیشین اتفاق افتاده در این امت نیز واقع خواهد شد مساءله رجوع به دنیا بعد از مرگ در این امت نیز امری واقع شدنی است .
پی نوشتها:
1- سوره بقره ، آیه 243.
2- درالمنثور ، ج 1 ، ص 311؛ جامع البیان ، ج 2 ، ص 797.
3- سوره بقره ، آیه 73.
4- درالمنثور ، ج 1 ، ص 79؛ جامع البیان ، ج 1 ، ص 509.
5- سوره بقره ، آیات 55 و 56.
6- درالمنثور ، ج 1 ، ص 70؛ کشاف ، ج 1 ، ص 27.
7- سوره بقره ، آیه 259.
8- کشاف ، ج 1 ، ص 295؛ درالمنثور ، ج 1 ، ص 331؛ جامع البیان ، ج 3 ، ص 40.
9- سوره آل عمران ، آیه 49.
10- جامع البیان ، ج 3 ، ص 375.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین