راه های دعوت مردم به حق ، گوناگون است که به موارد آن اشاره ای می کنیم : 1- دعوت زبانی : آیاتی که می فرماید : (قل) یعنی بگو . 2- دعوت عملی : (و ثیابک فطهر) (1). لباس خود را تطهیر کن (تا دیگران نیز لباسشان را تطهیر کنند) . 3- دعوت مستقیم : (أقیموا الصلوه) (2). به طور مستقیم به مردم بگو : نماز به پا دارید . 4- دعوت غیر مستقیم : داستان های قرآن . مثلاً وقتی می گوید : برادران حسود ، یوسف را به اسم بازی بردند و او را در چاه انداختند ، به طور غیر مستقیم به همه نوجوانان هشدار می دهد که دشمنان نیز به نام ورزش ، شما را گمراه و از هدف اصلی پرت می کنند و به چاه ذلت می کشانند . 5- دعوت جمعی : (و کان رَسولاً نَبیاً) (3). پیامبران مأمور دعوتِ عموم مردم بودند . 6- دعوت خصوصی : (و کان یَأمر أهله بِالصلوه) (4). پیامبر موظف است خانواده خود را به نماز دعوت کند . 7- دعوت همسر و فرزند : (قل لازواجک و بَناتک) (5). ای پیامبر ! به همسران و دخترانت بگو ... 8- دعوت فامیل : (و أنذر عَشیرتک الاقربین) (6). بستگان نزدیک تر را هشدار ده . 9- دعوت هموطنان : (لِتٌنذر اٌم القٌری و مَن حَولها)(7). مردم مکه و اطراف آن را هشدار ده . 10-دعوت جامعه بشریت : (اِنی رسول الله الیکم جَمیعاً) (8). من به سوی همه شما فرستاده شده ام . آری، غواصی که به دنبال لؤلؤ و مرجان است و صیادی که به دنبال صید ماهی است، نباید تلاش خود را به یک گوشه دریا و به یک ماهی و لؤلؤ متمرکز کند . افرادی که به دنبال بدست آوردن سود بیشتری هستند ، عمر خود را در داد و ستد یک کالا تلف نمی کنند . پی نوشتها: 1- سوره مدثر ، آیه 4 2- سوره بقره ، آیه 83 3- سوره مریم ، آیه 51 4- سوره مریم ، آیه 55 5- سوره احزاب ، آیه 59 6- سوره شعراء ، آیه 214 7- سوره انعام ، آیه 92 8- سوره اعراف ، آیه 158 منبع:کتاب پرسش های مهم پاسخهای کوتاه.حجة الاسلام قرائتی.سوال65
راه های دعوت مردم به حق ، گوناگون است که به موارد آن اشاره ای می کنیم :
1- دعوت زبانی : آیاتی که می فرماید : (قل) یعنی بگو .
2- دعوت عملی : (و ثیابک فطهر) (1). لباس خود را تطهیر کن (تا دیگران نیز لباسشان را تطهیر کنند) .
3- دعوت مستقیم : (أقیموا الصلوه) (2). به طور مستقیم به مردم بگو : نماز به پا دارید .
4- دعوت غیر مستقیم : داستان های قرآن . مثلاً وقتی می گوید : برادران حسود ، یوسف را به اسم بازی بردند و او را در چاه انداختند ، به طور غیر مستقیم به همه نوجوانان هشدار می دهد که دشمنان نیز به نام ورزش ، شما را گمراه و از هدف اصلی پرت می کنند و به چاه ذلت می کشانند .
5- دعوت جمعی : (و کان رَسولاً نَبیاً) (3). پیامبران مأمور دعوتِ عموم مردم بودند .
6- دعوت خصوصی : (و کان یَأمر أهله بِالصلوه) (4). پیامبر موظف است خانواده خود را به نماز دعوت کند .
7- دعوت همسر و فرزند : (قل لازواجک و بَناتک) (5). ای پیامبر ! به همسران و دخترانت بگو ...
8- دعوت فامیل : (و أنذر عَشیرتک الاقربین) (6). بستگان نزدیک تر را هشدار ده .
9- دعوت هموطنان : (لِتٌنذر اٌم القٌری و مَن حَولها)(7). مردم مکه و اطراف آن را هشدار ده .
10-دعوت جامعه بشریت : (اِنی رسول الله الیکم جَمیعاً) (8). من به سوی همه شما فرستاده شده ام .
آری، غواصی که به دنبال لؤلؤ و مرجان است و صیادی که به دنبال صید ماهی است، نباید تلاش خود را به یک گوشه دریا و به یک ماهی و لؤلؤ متمرکز کند .
افرادی که به دنبال بدست آوردن سود بیشتری هستند ، عمر خود را در داد و ستد یک کالا تلف نمی کنند .
پی نوشتها:
1- سوره مدثر ، آیه 4
2- سوره بقره ، آیه 83
3- سوره مریم ، آیه 51
4- سوره مریم ، آیه 55
5- سوره احزاب ، آیه 59
6- سوره شعراء ، آیه 214
7- سوره انعام ، آیه 92
8- سوره اعراف ، آیه 158
منبع:کتاب پرسش های مهم پاسخهای کوتاه.حجة الاسلام قرائتی.سوال65
- [سایر] چگونه مردم را به کارهای نیک دعوت کنیم ؟
- [سایر] با وجود شرط بودن بلوغ برای تکلیف شرعی، حکم کارهای نیک و بد کودکان چیست؟
- [سایر] آیا (پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک ) از آموزه های زرتشت است ؟
- [سایر] آیا کارهای خوبی وجود دارد که در این دنیا اجرش داده شود، یا همه کارهای نیک و خوب پاداشش در آخرت داده میشود. لطفاً با ذکر مثال بیان کنید.
- [سایر] درباره این حدیث توضیح دهید: از زنان بد بپرهیزید و از زنان نیک هم برحذر باشید و در کارهای نیکو از آنان پیروی نکنید تا در کارهای ناشایست از شما پیروی نخواهند.
- [سایر] مگر دین زرتشتی نمیگوید : پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک، پس چرا آن را دین باطلی میدانید؟
- [سایر] در سوره بلد یکی از بهترین کارهای نیک آزادی بردگان است. در این روزگار که بردهای به شکل گذشته وجود ندارد، معادل آزادی بردگان چه چیزی میشود؟ با تشکر
- [سایر] ستایش یزدان پاک را که دگرگون کننده قلبهاست.امید است با گرامی داشت برترین عید جهان((نوروز))پیام آور شادی و نودوستی برای خودمان و آنان که در قلبمان جا دارند باشیم.با آرزوی تندرستی،بهروزی،نیک بختی،نیک گفتاری،نیک پنداری ، نیک کرداری و موفقیت روزافزون برای شما.ارادتمند شما(( محسن آخوندیان))
- [سایر] چگونه به کودکانمان کار نیک بیاموزیم؟
- [سایر] آیا غیرمسلمان ها اگر کار نیک بکنند، اثر ندارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر وصیّ بعضی از مصارف وصیّت را فراموش کند باید تحقیق کند تا حدّ امکان موارد آن را بیابد و در صورت عدم امکان، باید آن مقدار را به مصرف خیرات و کارهای نیک برساند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وصیت می کند باید عاقل و بالغ و مختار باشد ولی بچّه ای که به سن ده سالگی رسیده اگر وصیت به کارهای نیک در رابطه با خویشاوندان نسبی خودش بنماید نافذ است و نیز وصیت سفیه در اموالش نافذ نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد واجب نیست آن را به آخر رساند، بلکه اگر برادر مؤمنش او را به غذا دعوت کند مستحب است دعوت او را قبول کند و در بین روز افطار نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی روزه مستحبی بگیرد واجب نیست آن را به آخر برساند و هر موقع بخواهد می تواند روزه خود را بخورد، بلکه اگر برادر مؤمنی او را به غذا دعوت کند مستحب است دعوت او را قبول کرده در اثناء روز افطار نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .غنائمی که در قتال با کفّار ب رای دعوت به اسلام و به اذن امام(ع) به دست میآید, خمس دارد.
- [آیت الله بهجت] اگر انسان یقین کند که دیگری مشغول کارهای میّت شده، واجب نیست به کارهای میّت اقدام کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگرانسان یقین کند که دیگری مشغول کارهای میت شده، واجب نیست به کارهای میت اقدام کند، ولی اگر شک یا گمان دارد، باید اقدام نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان یقین کند که دیگری مشغول کارهای میت شده، واجب نیست به کارهای میت اقدام کند، ولی اگر شک یا گمان دارد باید اقدام نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان یقین کند که دیگری مشغول کارهای میّت شده، واجب نیست به کارهای میّت اقدام کند، ولی اگر شک یا گمان دارد، باید اقدام نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان یقین کند أه دیگری مشغول کارهای میت شده ، واجب نیست به کارهای میت اقدام کند ولی اگر شک یا گمان دارد ، باید اقدام نحاید .