آیا تنها علت غیبت و نبود آن حضرت به‌خاطر گناهان شیعیان و دوستان آن حضرت است؟
البته گناهان مردم یکی از عوامل زمینه‌ساز غیبت است. امّا این به معنی انحصار عوامل غیبت نیست. چرا که بشر بدون اتّکا به جهان وحی نمی‌تواند بر تمامی ابعاد احکام و وقایع دینی مسلّط باشد. از سوی دیگر، برای قُرب ظهور و فرج تأکید بسیاری بر ترک گناه و اصلاح فرد و جامعه شده است. هر جا سخن از آرزوی ظهور است سخن از صلاح و تقوی هم هست.به شرط تقوی و زلالی جان، می‌توانیم با زبان‌های پاک و جانهای زلال از خداوند متعال تقاضا کنیم که ظهور زودتر واقع بشود. و این هم بدان معنی نیست که خوب شدن ما حتمیت ظهور را به همراه داشته باشد. پاکی و صلاح، زمینه ظهور است نه علّت تامّه آن. امامان‌(علیهم السلام) هنگام شکوه شیعیان از درازی غیبت، به دعا برای فرج و رعایت تقوی فرمان داده‌اند و حتی کسانی که در دوران غیبت خدمت حضرت مهدی‌(علیه السلام) رسیده‌اند، چنین سفارشی را شنیده‌اند. از جمله در یکی از توقیعات حضرت مهدی‌(علیه السلام) که برای شیخ مفید(رحمه الله علیه)نوشته‌اند، آن حضرت به شیعیان چنین امر فرموده‌اند: (فاتقوا اللَّه جل جلاله و ظاهرونا علی انتیاشکم من فتنةٍ قد انافت علیکم) (تقوی پیشه کنید و ما را در نجات خود از فتنه‌ای که شما را احاطه کرده یاری کنید.) www.mahdishenakht.com
عنوان سوال:

آیا تنها علت غیبت و نبود آن حضرت به‌خاطر گناهان شیعیان و دوستان آن حضرت است؟


پاسخ:

البته گناهان مردم یکی از عوامل زمینه‌ساز غیبت است. امّا این به معنی انحصار عوامل غیبت نیست. چرا که بشر بدون اتّکا به جهان وحی نمی‌تواند بر تمامی ابعاد احکام و وقایع دینی مسلّط باشد. از سوی دیگر، برای قُرب ظهور و فرج تأکید بسیاری بر ترک گناه و اصلاح فرد و جامعه شده است. هر جا سخن از آرزوی ظهور است سخن از صلاح و تقوی هم هست.به شرط تقوی و زلالی جان، می‌توانیم با زبان‌های پاک و جانهای زلال از خداوند متعال تقاضا کنیم که ظهور زودتر واقع بشود. و این هم بدان معنی نیست که خوب شدن ما حتمیت ظهور را به همراه داشته باشد. پاکی و صلاح، زمینه ظهور است نه علّت تامّه آن.
امامان‌(علیهم السلام) هنگام شکوه شیعیان از درازی غیبت، به دعا برای فرج و رعایت تقوی فرمان داده‌اند و حتی کسانی که در دوران غیبت خدمت حضرت مهدی‌(علیه السلام) رسیده‌اند، چنین سفارشی را شنیده‌اند. از جمله در یکی از توقیعات حضرت مهدی‌(علیه السلام) که برای شیخ مفید(رحمه الله علیه)نوشته‌اند، آن حضرت به شیعیان چنین امر فرموده‌اند:
(فاتقوا اللَّه جل جلاله و ظاهرونا علی انتیاشکم من فتنةٍ قد انافت علیکم)
(تقوی پیشه کنید و ما را در نجات خود از فتنه‌ای که شما را احاطه کرده یاری کنید.)
www.mahdishenakht.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین