قرآن می فرماید : (لِکَیلا تَأسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتاکم ) (1) آن گونه باشید که اگر چیزی را از دست دادید ، تأسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند ، شاد نشوید . راستی آیا می شود انسان اینگونه متعادل باشد که دادن ها و گرفتن ها در او اثری نگذارد ؟ کارمند بانک ، یک روز مسئول دریافت پول مردم می شود و روز دیگر مسئول پرداخت پول به مردم می شود . نه آن روزی که پول می گیرد خوشحال است و نه آن روزی که می پردازد ، ناراحت . زیرا او می داند هر دو روز ، امانتداری بیش نبوده است . مثالی دیگر : برای لاستیک تراکتور ، حرکت در زمین هموار و غیر هموار یکسان است ، ولی برای لاستیک دوچرخه ، تفاوت دارد . نشستن و برخاستن یک گنجشک ، روی شاخه گل اثر می گذارد ولی روی درخت تنومند، اثر چندانی ندارد . آری ، انسان های بزرگ به خاطر سعه صدری که دارند ، مسایل جزئی در روح آنان اثر چندانی ندارد . امام حسین علیه السلام ظهر عاشورا در برابر دهها تیر که به سویش رها شد و دهها داغی که دید ، نمازِ با حال و خشوعی خواند ، در حالی که کوچک ترین حرکت ، ما را از نماز یا خشوع باز می دارد . پی نوشت: 1- سوره حدید ، آیه 23. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
قرآن می فرماید : (لِکَیلا تَأسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتاکم ) (1) آن گونه باشید که اگر چیزی را از دست دادید ، تأسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند ، شاد نشوید . راستی آیا می شود انسان اینگونه متعادل باشد که دادن ها و گرفتن ها در او اثری نگذارد ؟
کارمند بانک ، یک روز مسئول دریافت پول مردم می شود و روز دیگر مسئول پرداخت پول به مردم می شود . نه آن روزی که پول می گیرد خوشحال است و نه آن روزی که می پردازد ، ناراحت . زیرا او می داند هر دو روز ، امانتداری بیش نبوده است .
مثالی دیگر :
برای لاستیک تراکتور ، حرکت در زمین هموار و غیر هموار یکسان است ، ولی برای لاستیک دوچرخه ، تفاوت دارد .
نشستن و برخاستن یک گنجشک ، روی شاخه گل اثر می گذارد ولی روی درخت تنومند، اثر چندانی ندارد .
آری ، انسان های بزرگ به خاطر سعه صدری که دارند ، مسایل جزئی در روح آنان اثر چندانی ندارد .
امام حسین علیه السلام ظهر عاشورا در برابر دهها تیر که به سویش رها شد و دهها داغی که دید ، نمازِ با حال و خشوعی خواند ، در حالی که کوچک ترین حرکت ، ما را از نماز یا خشوع باز می دارد .
پی نوشت:
1- سوره حدید ، آیه 23.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] چه کنیم تا در دنیا راحت زندگی کنیم ؟
- [سایر] آیا بین زندگی دنیا و آخرت ارتباطی وجود دارد؟
- [سایر] زندگی دنیا در قرآن چگونه بیان شده است؟
- [سایر] در آ یات 45 و46 سوره کهف، زندگی دنیا به چه چیز تشبیه شده است؟
- [سایر] اگر بعد از این زندگی محدود و موقّت دنیا جهان دیگری نبود چه می شد؟
- [سایر] فلسفهی زندگی محدود در این دنیا چیست؟ چرا خدا عمر طولانیتری به انسان نمیدهد؟
- [سایر] چرا زندگی این دنیا برای برخی از افراد خیلی با اهمیت و برای بعضی اهمیتی ندارد؟
- [سایر] طبق آیه 32 سوره انعام، زندگی عاقلانه در دنیا چگونه است؟
- [سایر] چگونه اعتقاد به معاد با هدف از زندگی در دنیا ارتباط دارد؟
- [سایر] از منظر دینی چرا زندگی دنیا همراه با رنج و درد خلق شده است؟
- [آیت الله سبحانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است؛ چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [امام خمینی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله سیستانی] محلی را که انسان برای اقامت دائمی و زندگی خود اختیار کرده ، وطن اوست ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله نوری همدانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله خوئی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله بروجردی] محلی را که انسان برای اقامت خود اختیار کرده وطن او است، چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 49 دفاع از کشورهای اسلامی واجب است و منحصر به کشوری نیست که انسان در آن زندگی می کند بلکه همه مسلمین دنیا در برابر هجوم اجانب به کشورهای اسلامی یا مقدسات مسلمین باید مدافع یکدیگر باشند.