اگر زن کارمند و حقوق بگیر باشد، آیا در مصرف حقوق خود باید از شوهر اجازه بگیرد؟
لازم نیست، ولی مراعات اخلاق خیلی لازم است.
لازم نیست، ولی مراعات اخلاق خیلی لازم است.
عنوان سوال:
اگر زن کارمند و حقوق بگیر باشد، آیا در مصرف حقوق خود باید از شوهر اجازه بگیرد؟
پاسخ:
لازم نیست، ولی مراعات اخلاق خیلی لازم است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اگر زن ثروتمند باشد، شوهر او با پول همسر ثروتمند میتواند فریضه حجّ را انجام دهد؟
- محدوده روابط زن و شوهر در حال احرام در موارد زیر چگونه است؟
- محدوده روابط زن و شوهر در حال احرام در موارد زیر چگونه است؟
- در مورد خمس حقوق بازنشستگی بفرمایید:
- نشستن زن و مرد در یک صندلی در حال احرام، تماس بدنی از قبیل دست دادن و مصافحه کردن زن یا مرد با محارم خود (اعم از سببی و نسبی) بدون ریبه، صحبت کردن معمولی فراوان، سوار کردن مادر یا هر یک از محارم بر پشت جهت انجام طواف یا سعی و .... حضور مرد و زن بدون رعایت حجاب و پوشش در یک اطاق با محارم خود از قبیل مادر و پسر، خواهر و برادر، زن و شوهر، و یا با خاله و عمّه و .... در حال احرام، اظهار محبّت بدون شهوت نسبت به همدیگر چگونه است؟
- آیا کفّاره از جمله صدقات واجبه است که مصرف آن برای سادات حرام است؟
- برای جلوگیری از بارداری اعمال جرّاحی انجام میشود، چه مرد و چه زن، آیا اگر عمل جرّاحی موجب عقیم شدن زن یا مرد شود، جایز است؟
- اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود که خواب است جماع نماید، او و زن او نسبت به قضا و کفّاره چه وظیفهای دارند؟
- شکار حیوان حلال گوشت برای تفریح، که گوشت آن را خود یا دیگری مصرف کند، چه حکمی دارد؟
- در مناسک آمده است زن محرم میتواند از زیور آلاتی که قبلاً داشته استفاده نماید. آیا نشان دادن آنها به شوهر یا محارم دیگر، در حال احرام، جایز است یا حرام؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مردی کارمند با زن کارمندی ازدواج می کند; پس از ازدواج، شوهر رضایت به ادامه کارمندی همسرش نمی دهد، با توجه به این که زن در زمان ازدواج کارمند بوده، آیا شوهر حقی دارد یا نه؟
- [آیت الله بهجت] آیا شوهر می تواند از درس خواندن و یا کار کردن همسر خود که کارمند می باشد جلوگیری نماید؟
- [سایر] جایگاه زن در سینمای بعد از انقلاب چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا شوهر می تواند از درس خواندن و یا کارکردن همسر خود که کارمند می باشد جلوگیری کند (اجازه ندادن شوهر برای خروج زن از منزل در این مورد چه حکمی دارد؟)
- [آیت الله سبحانی] آیا توقیف منزل که تنها دارایی مردی که کارمند دولت است از سوی زوجه به عنوان مطالبه مهریه جایز است یا خیر؟ البته شوهر هم اکنون در خوابگاه دانشجویی است؟
- [آیت الله خوئی] فروشگاه لشکر به افرادی که کارمند دولت هستند دفترچه میدهد که جنس را از این فروشگاه ارزانتر میخرند و دیگران که کارمند دولت نیستند اگر این دفترچه را بگیرند و به نام آن کارمند، از فروشگاه جنس بخرند چگونه است؟
- [آیت الله بهجت] آیا می توان کارمند گمرک شد؟
- [آیت الله سبحانی] جهت تسریع در دریافت خدمات از کارمند بانک، مبلغی را به او می بخشیم آیا گرفتن این مبلغ توسط کارمند جایز است یا خیر؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید- مدت 6 ساله که ازدواج کرد . خودم تهرانی هستم لیسانس هستم و 2تا خواهر2 برادر دارم که همشون لیسانس و فوق لیسانس هستن و شاغلند (دبیر-کارمند) خودم هم کارمند یک نهاد دولتی هستم.پدرم هم بازنشسته بانکه وضع اقتصادی خوبی هم داریم -پدرم هم مدت 51 ساله ساکن تهران است (اهل محلات است) - همسرم شهرستانیه و توسط شوهر خاله ام به ما معرفی شد لیسانس بود کارمند بانک الان داره فوق می گیره اولش نمی خواستم قبول کنم بخاطر شهرستانی بودنش و وضع اقتصادیشون که پایین ترن اما با صرار اطرافیان و اینکه خ
- [آیت الله خامنه ای] حقوق کارمند در خارج از کشور مطابق قانون ایران به ارز خارجی مشخص شده است. اگر حقوق ماهیانه را نقداً یا به صورت چک به کارمند پرداخت کنند دقیقاً همان مقدار معلوم را دریافت می کند. اما اگر حقوق ماهیانه را به حساب بانکی او (علیرغم عدم رضایت کارمند) بریزند کارمند برای دریافت حقوق ماهیانه اش از بانک باید مقداری را به عنوان کارمزد پرداخت کند. در این صورت دیگر حقوق ماهیانه اش مطابق آن مقدار معلوم شده نیست بلکه به دلیل کارمزد پرداخت شده کمتر است. آیا عمل به این رویه که متضمن ضرر به اصل حقوق کارمند می باشد صحیح است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر زن یقین کند که شوهرش مُرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوّم جدا شود و برای شوهر اوّل عدّه وفات و بعد برای شوهر دوّم عدّه طلاق نگهدارد.
- اگر کارمند ادارهای کاری را که مربوط به او نیست و یا در وقت غیر اداری انجام دهد و به ازای آن چیزی دریافت کند، برای گیرنده و دهنده مانعی ندارد.
- اگر زنی را سه مرتبه طلاق دهد آن زن بر او حرام است، ولی اگر بعد از طلاق سوّم به دیگری شوهر کند، با چهار شرط به شوهر اوّل حلال میشود: اوّل: ازدواج شوهر دوّم دائم باشد. دوّم: شوهر دوّم با او نزدیکی و دخول در فرج کند، و بنابر اقوی معتبر است انزال نماید. سوّم: شوهر دوّم طلاقش دهد یا بمیرد. چهارم: عده طلاق یا عدّه وفات شوهر دوّم تمام شود.
- هدایایی که شوهر به زن، یا زن به شوهر میدهد، میتوانند از یکدیگر پس بگیرند ولی بسیار بد است.
- زن میتواند به شوهر فقیر خود زکات بدهد، گرچه شوهر زکات را صرف مخارج خود آن زن نماید.
- اگر شخص غیرثقهای بگوید زن شوهر دارد ولی خود زن بگوید شوهر ندارم حرف زن مقدّم است.
- اگر زن پدر دختری، بچّه شوهر آن دختر را از شیر آن پدر شیر دهد، آن دختر به شوهر خود حرام میشود چه بچّه از همان دختر یا زن دیگر شوهر او باشد.
- اگر به واسطه شیر دادن، حقّ شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازه شوهر، بچهای را شیر دهد، ولی جایز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیرخواری را برای خود عقد کرده باشد زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد خودش مادر زن شوهر میشود و بر او حرام میگردد.
- آنچه که مرد برای استفاده زن گرفته است نظیر لباس و زیور آلات و مانند اینها، بعد از مردن شوهر، جزو مال شوهر است.
- اگر شوهر مفقود الاثر شد، زن او میتواند به حاکم شرع مراجعه کند و اگر حاکم شرع او را طلاق داد و بعد از عدّه شوهر اوّل او آمد حقّی بر زن ندارد، و اگر آن زن ازدواج کرده باشد همسر شوهر دوّم است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سبحانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات، شوهر کند چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد مسأله 2153، برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد; و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات شوهر کند؛ چنانچه معلوم شود شوهر او بعدا مرده است باید از شوهر دوم جدا شود و بنا بر احتیاط در صورتی که آبستن باشد تا مقدار زائیدن برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد و اگر آبستن نباشد؛ برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله خوئی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عد وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و بنابر احتیاط در صورتی که آبستن باشد، تا مقدار زائیدن برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اول عد وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عد وفات و بعد برای شوهر دوم عدّ طلاق نگهدارد.
- [امام خمینی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات شوهر کند،چنانچه معلوم شود شوهر او بعدا مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله بهجت] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات، شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود، و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اول عدّه وفات نگاه دارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگاه دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی بمیرد واولاد نداشته باشد، نصف همه مال را شوهر او وبقیّه را ورثه دیگر میبرند و اگر از آن شوهر یا از شوهر دیگر اولاد داشته باشد، چهاریک همه مال را شوهر وبقیه را ورثه دیگر میبرند.
- [آیت الله سیستانی] تلقیح زن جز با مَنی شوهر جایز نیست، چه شوهر داشته باشد چه نداشته باشد، چه زن و شوهر بر آن راضی باشند و چه نباشند، و چه تلقیح بهوسیله شوهر باشد یا دیگری.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّه وفات احتیاطاً و برای شوهر دوم عدّه طلاق نگهدارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّهی وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّهی طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّهی طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّهی وفات نگه دارد و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّهی وفات و بعد برای شوهر دوم عدّهی طلاق نگه دارد.
- [آیت الله اردبیلی] نذر زن بدون اجازه شوهر، اگر منافات با حقّ شوهر داشته باشد، باطل است.